Alla inlägg den 6 maj 2010

Av Hella - 6 maj 2010 19:22


För jävla underbar!!!   http://www.webbkampanj.com/cityhelsingborg/20100505/?page=1&mode=50&noConflict=1   Sidan 4.


Eller läs här...


Dagens tema är joggare.

Än så länge räknar jag dagens mailskörd från nämnda folkgrupp till:

9 arga mail.
2 jättejättearga mail.
1 direkt hot om fysiskt våld.

Men dagen är ju inte slut än.

Joggare – det mest vidriga av vårtecken

Alltså. Jag har egentligen inga problem med att ni är ute och joggar. Spring om ni vill. Spring ihjäl er. (Allra helst.) Men kan ni inte sluta göra en så satans stor grej av det?


Aktiviteten består alltså, konkret, av att promenera jävligt fort. Okej? Och ändå måste det hållas en förbannad föreläsning om det i fikarummet? Herregud. En svartsminkad 14-årig högstadietjej har inte ett andetag på uppmärksamhetsbehovet hos en 35-årig joggare.


Följaktligen kan de därför givetvis inte hålla sig i löpspåren (där ser ju ingen en), så nu ska varenda trottoar i hela stan invaderas av de här spandexklädda dårarna med astmaandning och vägägarkomplex större än småbarnsmammor i en ny suv. De är värre än de förbannade cyklisterna.

Vid varenda rödljus står de i horder och hoppar upp och ner som kissnödiga bokstavskombinationer och kollar på digitalklockor stora som brunnslock och suckar irriterat. Varför flyttar sig inte världen? Va? De är ju faktiskt ute och s-p-r-i-n-g-e-r här.


Det intressanta är att alla joggare hävdar att de inte gör det här av fåfänga, utan för att ”det är så skönt att bara få komma ut i naturen och tömma huvudet”. För det första: Vi är många som önskar att ni skulle tömma huvudet. Med något Bofors-tillverkat, allra helst. För det andra: Vet ni var det finns skitmycket natur? I skogen! Vad gör ni mitt i stan?

Och vad är grejen med kläderna? Måste man kränga på sig kroppsstrumpa i storlek 12-årig rumänsk gymnast bara för att man ska ut och springa? Allvarligt? Man måste klä ut sig till OS-laget i rodel? Är det för att minska det enorma luftmotstånd som ni skapar när ni stapplar fram i elva kilometer i timmen? No offense, men ni är inte direkt en Lamborghini Murcielago, om man säger så. Ni får bara det distinkta utseendet i midjepartiet av ett glasspaket som någon smält och sedan fryst igen.


Precis lika irriterande är den offentliga stretchningen. Kom igen. Du har inte direkt bestigit K2. Du behöver inte fläka upp dig i gynekologstolsställning över hela gatan bara för att bevisa för grannarna att du har motionerat.


Men allra värst är klassificeringen. Joggarna vill inte bli kallade ”joggare”. De vill bli kallade ”löpare”. (Lite som 17-åringar i Thailand som inte vill bli kallade ”turister” utan ”backpackers”.)


Håll käften. Kenyaner som springer tolv mil till skolan barfota i 150 graders värme utan att bli svettiga är löpare. Ni andra är joggare. Lär er leva med det.


Och håll er i skogen. För helvete.

Det är skitsvårt att få loss spandex från stötfångaren.


Av Hella - 6 maj 2010 18:35

Ringde till närsjukvården idag. och på tisdag ska jag komma till min läkare. Shoalla... jo han heter så, fast tror itne han stavar så.. men men...

Först tyckte dom att jag skulle ta nässpray. :/

Grejen är att jag KAN INTE ta det. hur jag än gör så hamnar det rakt upp i hjärnan eller rakt ner i munnen och det smakar ju inte så gott faktiskt...

Men tillslut eftersom jag även häromdagen fick ont i bröstet och hade svårt att andas så tyckte hon att jag kunde få en tid. Se om jag kan få något på recept kanske....


Nu ikväll har vi varit uppe på O´Learys och dragit i oss en varsin fet jävla stek... dränkt i vitlök... luktar som en pizzabagare.... orkade inte allt på min tallrik det är ju typ 500g sallad och 500g champinjoner och vitlök och sen en stek på säkert 200g och pomme till det.... *mätt* Nicke åt upp min köttbit :P


Den "busiga" peruken gick sönder idag. och jag fick höra att jag såg gammal ut i den. Jag gillar den med mössa på mig och det sticker fram lite hår :)
Men hur varmt blir inte det egentligen?
Så jag köpte vax idag till håret och har plattat till "luggen" så jag ser anständig ut utan peruk och det känns bra... mössan är ju alltid med om det inte skulle passa...

och så länge man har lite smink och några feta örhängen så ser ju folk att man är tjej....


Snart är det dags att dra mot Lkpg och kölla in Salem Al Fakir :D

Hoppas det blir bra. Måste minnas öronproppar!




Ovido - Quiz & Flashcards